31 augusti 2012

Rent hypotetiskt

Eftersom jag har en hel del annat att göra ska jag absolut inte åta mig några nya utmaningar. Absolut inte. Men det är klart, jag kan ju fundera på vad jag skulle ha läst om jag deltagit i Pocketlovers Tre på tre-utmaning. Rent hypotetiskt alltså. Faktum är att jag i snart en vecka varje kväll grubblat på vad jag skulle ha valt för ett smart tema som lät mig läsa både hyllvärmare, skojigheter och bra-att-ha-läst. Rent hypotetiskt. Behöver jag säga att det tagit tid att somna? Surfa på bokus, kolla olästa-listan, kika på andras teman, surfa lite på bokus igen.

Jag har nog kommit fram till att jag, rent hypotetiskt, skulle ha kört ett novellsamlingstema. Båten av Nam Le verkar vara en sån som alla har läst och gillat. Den perfekte vännen av Jonas Karlsson är jag säker på att jag kommer att gilla, jag tyckte nämligen mycket om Det andra målet. Kina berättar: Solskenet i munnen har många författare, men är utgiven av Tranan och den ser jag fram mot att läsa eftersom jag läst väldigt lite kinesisk litteratur i min dag. Dessutom ingår delar av den som kurslitteratur i litteraturvetenskapen jag läser.

Det bästa av allt är dock att samtliga tre redan har stått i hyllan ett bra tag och skulle må alldeles utmärkt av att läsas inom tre månader. Rent hypotetiskt alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar