12 november 2012

Enkätdags

I bokbloggosfären har det under helgen cirkulerat en enkät som jag också tänkte svara på. Jag stjäl helt sonika Enligt O:s variant.


1. Ljudbok eller bok i handen?
Jag nyttjar förvisso bådadera, men föredrar alla gånger att läsa själv. Däremot är det väldigt behändigt att ha en ljudbok i öronen när stallet ska mockas, hundarna promeneras eller vid andra tillfällen då läsandet kan inverka lätt distraherande på övriga aktiviteter. Jag har dock svårt att koncentrera mig på en ljudbok i bilen av någon anledning, då föredrar jag musik. 
2. Pocket eller inbunden?
Jag älskar förvisso att köpa 4 pocket och betala för 3 och det är ett smidigt format. Men lyckligast är jag av en inbunden bok, den är så fin att klappa på och känns så lyxig!
3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Jag är ganska ointresserad av hur pass mycket verkligheten har inspirerat en bok så länge det är en bra historia. Det är väl bäst att tillägga att jag även gillar reportageböcker och annan typ av facklitteratur som avbrott ibland.
4. Harry Potter eller Twilight?
Jag gillade förvisso Twilight också, men böckerna höll inte för en omläsning. Harry Potter kan jag däremot läsa om hur många gånger som helst och de blir bara bättre. Har faktiskt just nu Stephen Frys engelska inläsning i lurarna, apropå tidigare fråga.
5. Fantasyvärld eller vår värld?
Även om jag gillar fantasy så föredrar jag när även den utspelar sig i vår värld.
6. Kindle, iPad eller annat?
Jag läser e-böcker på vår padda och ibland även i mobilen. Inte jättemånga, men ibland är det praktiskt. Framför allt när jag får ett infall om en bok jag vill läsa precis just nu, då är det bara att låna hem den från biblioteket oftast. Även mycket smidigt när det gäller kurslitteratur, att köa länge för en bok som man bara ska ha några sidor ur är ingen hit.
7. Låna eller köpa böcker?
Just nu är jag inne i en låneperiod då jag nästan bara läst biblioteksböcker, men böcker ska ägas!
8. Bokhandlar eller online?
Jag kan inte gå förbi en bokhandel utan att gå in i den, men handlar gör jag nästan alltid på nätet. Pengafaktorn är påtaglig som föräldraledig student med gård.
9. Ensamstående bok eller trilogi?
Älskar att inte behöva sätta mig in i något nytt persongalleri utan bara tuffa på genom en serie.
10. Tjock bok eller kort bok?
Har egentligen med förra frågan att göra, när jag väl satt mig in i en miljö och lärt känna personerna vill jag gärna få ordentlig valuta för den ansträngningen. Gillar många tegelstenar och kan nog inte komma på någon riktigt kort bok, eller novell för den delen, som jag fastnat för på samma sätt.
11. Romans eller action?
Jag vet inte om de ska ses som varandras motsatser? Jag föredrar i alla fall ett lugnare tempo, det behöver inte vara cliffhangers a la Da Vinci-koden varje kapitel, jag blir ju andfådd.
12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Alla dagar i veckan, sol och värme är inte min grej.
13. Varm choklad eller latte?
Också alla dagar i veckan, dricker inga kaffedrycker men är ett riktigt chokladmonster.
14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Jag undviker att läsa recensioner av böcker jag är intresserad av att läsa, liksom jag undviker att läsa baksidetexten. Det är ett under att jag hittar så många böcker jag vill läsa trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar