18 januari 2012

Gamla böcker

Det är inte lätt att få tag i gamla böcker. I alla fall om man med "gamla" menar böcker som kom ut för mellan två och femton år sedan. Faktum är att det var en diskussion om böckers allt kortare bäst före-datum som gjorde mig peppad att starta den här bloggen. Jag läser trots allt väldigt sällan alldeles nyutkomna böcker och när jag väl läser en väldigt omtalad bok är det oftast långt efter att stormen lagt sig. Så, förutom mitt alldeles förträffligt egotrippade behov av att skriva och lista vad jag läser, kanske jag bidrar med något lite udda i den numera ganska massiva bokbloggosfären innehållande många som både läser mer och skriver bättre än jag gör.

Nåväl, det var inte om bloggens syfte det inlägget skulle handla egentligen. Jag har börjat förbereda nästa bokinköp, det jag får göra efter att ha avverkat ännu en trio. Eftersom jag precis håller på att avsluta bok nummer ett i trion, kan det tyckas vara väl optimistiskt/shopoholic-varning, men eftersom jag planerar att köpa fortsättningen på Arne Dahls deckarsvit om A-gruppen är det faktiskt inte så extremt. Jag har nämligen redan ett gäng Dahl-deckare och de är samtliga inbundna. Ergo, jag vill också ha Ont blod som inbunden bok. Det verkar vara omöjligt. Hos de vanliga bokhandlarna säljs den enbart i pocket och efter att ha dammsugit alla begagnat-ställen jag kan komma på har jag hittills gått bet. Någon som har tips? Är detta en sådan raritet att alla ägare håller hårt i sina exemplar eller vad?

Inte nog med det, jag fick i höstas ett infall att läsa den stora snackisen Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Det är några år sedan den kom nu, men författaren har ju gett ut annat under tiden och jag tycker att den fortfarande borde kunna sälja. Men icke, helt slut hos förlaget (både i pocket och inbundet) och jag tappade sugen. Kanske den köpes begagnat om jag hittar sugen igen, men just nu är det inte precis prioritet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar